Adwords Editor Account naam aanpassen

Mijn adwords account heeft ineens een andere naam?! Die van de externe partij die even een quickscan voor ons zou doen. Hoe je de naam kan terugzetten is niet zo eenvoudig helaas. Er is wel een manier gelukkig.

Adwords Editor Account naam aanpassen

Altijd een leuke. Geef je toegang tot je Adwords account aan een derde partij die een MCC ('My Client Center') account heeft (tegenwoordig 'Adwords manager accounts'), zie je bij de volgende account update in Adwords Editor hun naam als je Adwords account naam verschijnen.

Lekker irritant. Beetje ongewenste marketing van hun zijde. Ik hoef niet telkens hun bedrijfsnaam/codenaam voor ons Adwords account te zien. Al helemaal niet wanneer ze alleen maar even een quickscan hebben gedaan voor ons. Kom op zeg.

Vervelend...

dat dit fenomeen slecht gedocumenteerd is op het web. Het zal vast wel ergens vermeld staan hoe dit gedaan kan worden, maar ik kon er maar moeilijk iets over vinden.

Oorzaak

Nu kun je wanneer je toegang krijgt tot een Adwords account in de rol van Adwords manager (MCC) de naam van het account aangeven voor binnen je MCC. Zo kun je onderscheid maken tussen de verschillende accounts die je beheert. Wat er niet bij vermeld wordt is dat deze benaming de huidige accountnaam overschrijft, ook bij de eigenaar(s).

Wanneer je dus op het originele account inlogt, kan het zijn dat je zomaar die naamgeving ziet staan. En het is al helemaal overduidelijk in de Adwords Editor.

Niet bedoeld

Ik denk overigens dat deze derde partij die heeft gekeken naar het account, zich hier niet van bewust is. Vervelende is naast dit, dat je het pas weer kunt veranderen als je het account aan een MCC hangt. In het originele account kan dit niet..., niet via Adwords Editor, en niet via de WebUI.

Oplossing

Dus ja, de oplossing is een MCC account regelen (als je die nog niet hebt), en dan de koppeling maken en de naam opgeven die het was of die je wilt hebben. Daarna ontkoppelen en voilĂ . Opgelost.